Kamere sve SNIMILE, “mozak” operacije NAPUSTIO Srbiju? Nova saznanja o ubistvu Đokića!

0

Više osoba je privedeno i na informativni razgovor

Policija raspolaže operativnom informacijom ko je osoba koja je, po svemu sudeći, tipovala tročlanu porodicu Đokić, čija su tela pronađena pre tri dana u jednoj jami pored smetlišta u ataru sela Moravac, nedaleko od Aleksinca.

SAZNALO SE KO JE UBIO PORODICU ĐOKIĆ Monstruozni zločin imao najpodliji motiv

Goran (57), njegova supruga Gordana (56) i ćerka Lidija (26) brutalno su ubijeni iz vatrenog oružja, sa po najmanje dva metka u glavu i grudi, pokazala je obdukcija. Posle zločina tela su spaljena, a potom naslagana jedno na drugo u rupi. Kako saznajemo, vatra je najviše oštetila telo devojke. Prema nezvaničnim informacijama, monstruozno ubistvo je počinila najverovatnija razbojnička grupa, koja je imala pomoć nekog iz ovog kraja, koji detaljno poznaje teren.

Zoran Stanković radio OBDUKCIJU tela Mladićeve ćerke: Čuvao veliku TAJNU, hteo da ode pred Ratka da umre

– Čovek sa kojim smo hteli da obavimo razgovor je van zemlje – navodi izvor blizak istrazi.

– On je regularno prešao granicu u takozvano kritično vreme, odnosno u vreme nestanka i pronalaženja tela Đokića. Njegov izlazak iz Srbije zabeležile su i kamere. On je u novčanim problemima, ali nemamo podatak da li je pozajmljivao novac od Đokića, odnosno da li im je dugovao. Neki tragovi ukazuju da je on mogao da organizuje ovaj zločin.

Prema informacijama do kojih smo došli, tokom uviđaja u zapaljenom “pasatu”, vlasništvo Đokića, policija je pronašla čauru. U toku je veštačenje kako bi se utvrdio kalibar metka, odnosno iz kog je tačno oružja ispaljena. Inače, 12 kilometara dalje, gde su pronađena tela, policija je u ponedeljak “ogradila” veliko područje, a forenzičari su metaldetektorima tragali za dodatnim dokazima.

Sumnja se da su Đokići ubijeni u automobilu, a ne isključuje se ni mogućnost da je oružje imalo prigušivač, jer nema svedočenja da su se čuli pucnji. Takođe, kako se sumnja, ubice su navodno pokupile čaure, ali postoji mogućnost da su napravile propust, pa bi pronađena čaura mogla da bude jedan od ključnih dokaza.

U Aleksincu se u ponedeljak moglo nezvanično čuti da je policija prilikom pretresa stana Đokića pronašla futrolu za pištolj, ali u njoj nije bilo oružja.

– Utvrđeno je da Goran nije imao dozvolu za oružje, što ne znači da ga možda nije posedovao. Moguće da je pištolj nabavio radi lične bezbednosti, jer je neretko bio na meti lopova zbog menjačnice koju je držao. Pošto pištolj nije nađen u stanu, moguće je da ga je nosio sa sobom u noći kada je sa suprugom i ćerkom otet i ubijen – kaže izvor iz istrage.

– Saznali smo i da je Goran uvek imao veliku količinu novca u gotovini kod sebe. Navodno, nikada se nije odvajao od te male metalne kase. Unutra je uvek bilo po 50.000, a ponekad i 100.000 evra u gotovini. Ta kasica nije pronađena – rekao je izvor.

Mnogo je policajaca i u samom Aleksincu, kao i u Moravcu gde su poslednji put viđeni i obližnjoj Tešici gde je pronađen zapaljen auto. Razgovaraju sa meštanima, češljaju svaki pedalj ovog kraja, kako bi ušli u trag počiniocima. Više osoba je privedeno i na informativni razgovor, a prema saznanjima, svi su prošli poligraf.

RUŽE ISPRED MENJAČNICE

Aleksinčani su vrlo rezervisani, ne žele da komentarišu zločin, ali uglavnom su svi zatečeni i strahuju. Ispred menjačnice “Liki”, koja je u vlasništvu Đokića, u ponedeljak je neko ostavio tri ruže. Dve crvene i jednu belu, na pragu ulaznih vrata, prenose Novosti.

– Ranije sam stalno kod njih menjao novac. Strašna tragedija, svi su potreseni. Jutros sam bio kod lekara, ona me gleda bojažljivo i pita: “Ko si ti, zašto si došao”. Čovek dežura gore, boji se, tako da, eto, dokle to ide – kaže Goran Bogdanović.

ČESTO DOLAZIO U BEOGRAD

Goran Đokić je često dolazio i u Beograd sa velikom količinom para. Policija istražuje i ovaj trag, pokušavajući da pronađe njegove kontakte u glavnom gradu, pogotovu one koji vode poreklo iz Aleksinca.

Izvor: Novosti

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime