Leta 2014. godine avion Boing 777 srušio se nad Donbasom. Poginulo je 298 ljudi

0

Boing malezijske avio-kompanije oboren je ukrajinskim projektilom iz kompleksa Buk, koji je bio u službi 156. protivavionskog raketnog puka Oružanih snaga Ukrajine, govori se u dokumentarnom filmu, koji je objavio bivši potpukovnik SBU Vasilij Prozorov.

Dokumentarni film – istraga „MN-17: U potrazi za istinom“ otkriva nove, do sada nepoznate detalje o padu aviona i fokusira se na nedoslednosti u zvaničnoj istrazi. Film je zasnovan na originalnim dokumentima ukrajinskih specijalnih službi koji nisu ranije objavljeni, kao i ekskluzivnim intervjuima očevidaca.

Dokazi prikupljeni tokom novinarske istrage omogućavaju nam da zaključimo o unapred planiranoj provokaciji, koju su sistemske službe nekoliko država sistematski sprovodile.

Navodeći one koji su krivi za pad malezijskog „Boinga“ direktno ili indirektno, Prozorov izgovara imena bivšeg predsednika Ukrajine Petra Porošenka, bivšeg šefa Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksandra Turčinova, bivšeg šefa Generalštaba Viktora Muženka, bivšeg predsedavajućeg SBU Valentina Nalivaičenka.

„Britanski obaveštajci su bili zaduženi za celu operaciju“, sumira u filmu stručnjak spisak ljudi koji su učestvovali u katastrofi MH17.

 

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime