Šodroš je decenijama unazad obična deponija i najopasnije priobalje Novog Sada

0

Šodroš na Ribarskom ostrvu je najopasnija tačka na reci u Novom Sadu. Iako je u ovom delu Dunava strogo zabranjeno kupanje, gotovo svake godine odnese žrtvu.

Ceo Šodroš je divlja plaža bez plićaka. To je jedna velika kosina s obale. Iz vode vire grane  za koje se kupači mogu lako zakačiti. Voda je jako brza i ima virove te je izuzetno opasna za kupanje.

Decenijama unazad Ribarsko ostrvo i Šodroš se ne održavaju adekvatno. Prljavi su i krajnje zagađeni. “Vode Vojvodine” i “Vojvodina šume” godinama prebacuju odgovornost jedni na druge za neodržavanje Šodroša.

Tako zapušten i prepušten nemaru Šodroš se pretvorio u najobičniju baru punu smeća. Pecaroši već godinama zaobilaze Šodroš jer sem smeća teško da mogu šta drugo da upecaju.

Gotovo svake godine se organizuju akcije čišćenja smeća sa obale Šodroša. Ipak, smeće koje se nalazi u vodi ostaje tu trajno decenijama.

Oficirac i Šodroš su postali divlja deponija. Sem običnog plastičnog smeća, mnogi neodgovoroni građani tu istovaraju građevinski šut ali i bacaju stari kućni nameštaj, poput wc šolja, pločica, tepiha starih, bojlera…

Novi centar

 

 

 

 

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime