Prednosti života na Novom Beogradu

0

Prestonica Srbije poslednjih godina je lokacija na koju se seli sve vreći broj mladih ljudi, ali i porodica sa decom. Na teritoriji Beograda ima 17 opština, a može se reći da je Novi Beograd jedna od najatraktivnijih lokacija za život.

Ukoliko se razmišljate o selidbi na ovu beogradsku opštinu, nastavite da čitate naš tekst i upoznajte se sa razlozima zbog kojih je Novi Beograd veoma poželjno mesto za život!

Gde se nalazi i kako izgleda Novi Beograd?

Selidba na Novi Beograd mnogima koji nisu odrasli na njemu deluje veoma izazovno, budući da je rekom odvojen od ostatka Beograda, poseduje veliki broj prostranih, ali i manjih, uskih ulica.

Zato je prilikom organizovanja selidbe važno da kontaktirate profesionalce. Preselite se na Novi Beograd efikasno uz agenciju za selidbe čiji tim će se sa lakoćom snaći na teritoriji Novog Beograda, jednostavno doći do željene lokacije i bezbedno obaviti prenos vašeg pokućstva.

Ipak, pre nego što započnete čitav proces selidbe važno je da dobijete odgovor na pitanje – gde se nalazi ova opština, da li je previše udaljena od centra Beograda i šta se na njenoj teritoriji nalazi.

Novi Beograd prostire se na površini od oko 4000 hektara i smešten je na levoj obali Save. O udaljenosti od ostatka grada ne treba da brinete budući da se do starog dela prestonice stiže putem čak 6 mostova i brzo možete doći kako javnim prevozom, tako i sopstevnim automobilom. Takođe, Novi Beograd je sjajno povezan sa ostatkom Srbije, budući da kroz središte ovog dela grada prolazi Evropski auto-put E-75.

Kada se teren Novog Beograda uporedi sa starim delom prestonice, uočava se značajna razlika u reljefu, budući da je njegova teritorija znatno ravnija, dok je ostatak Beograda izgrađen na čak 32 brda.

Veći deo opštine nema zasebna naselja, već je podeljen na blokove. Trenutno postoji oko 72 bloka, uz nekoliko podblokova, a pojedini delovi kao što su Bežanijska kosa i Ada međica nisu orgaizovani po ovom principu.

Zelene površine privlače porodice sa malom decom

Novi Beograd ima najviše zelenih površina od svih opština u Beogradu.

Ovaj podatak već godinama privlači porodice sa malom decom, ali i pojedince koji vole da uživaju u šetnji prirodom da se dosele na ovu opštinu. Čak 8,5 % površine ove opštine prekriveno je zelenilom.

Ukoliko se odlučite za život na ovoj opštini, slobodno vreme možete da provedete u šetnji brojnim stazama okruženim raskošnim drvećem. Gotovo svaki blok ima park, a neki od najpoznatijih parkova su Ušće i park Republike Srpske.

Izuzev zelenih površina, između zgrada smešteni su i parkovi opremljeni spravama za najmlađe, a tu je i interesantan muzički park koji poslednjih godina privlači sve stanovnike Beograda i njihove mališane.

Takođe, Novi Beograd je idealna lokacija za ljubitelje sporta, budući da je ovaj deo grada prepun sportskih terena.

Blizina reke je velika prednost za sve Novobeograđane

Novobeogradski kejevi poznati su kao idealna destinacija za duge šetnje tokom toplih dana. Koji god kej da odaberete za šetnju i opuštanje nećete se pokajati.

Pored reke možete uživati u jelu i piću u brojnim restoranima i kafićima tokom dana, a uveče se opustiti na splavovima na Novom Beogradu i uživati u svim čarima noćnog života, karakterističnog za prestonicu Srbije.

Kada se tokom prolećne i letnje sezone zaputite na kej, savetujemo vam da ponesete zaštitu protiv komaraca, jer je to jedina stavka koja vam može pokvariti uživanje!

Odlična pokrivenost osnovnim školama i vrtićima

Prilikom selidbe na novu lokaciju za život svi mladi parovi, ali i supružnici koji čekaju ili već imaju dete, kao ključnu stavku posmatraju pokrivenost određene oblasti školama i vrtićima.

Ukoliko je ovo jedna od nedoumica o kojoj vi razmišljate, onda je Novi Beograd idealno mesto za život za vas!

Na teritoriji Novog Beograda nalazi se dvociferen broj državnih vrtića i osnovnih škola, što je veoma dobra vest za sve roditelje i one koji u budućnosti planiraju potomstvo. Takođe, na ovoj opštini nalaze se dve gimnazije, nekoliko stručnih srednjih škola, kao i Fakultet dramskih umetnosti.

Tržni centri su nadohvat ruke

Da li volite da idete u šoping? 

Koji god da je vaš odgovor, kupovina odeće i osnovnih namirnica svakako je jedna od aktivnosti koja očekuje svakog od nas, a Novi Beograd je deo prestonice u kom će vam kupovina biti pravo zadovoljstvo.

Ovde se nalazi se nekoliko popularnih zatvorenih tržnih centara, a upravo prvi savremeni tržni centar nikao je na teritoriji ove beogradske opštine, pre više od 10 godina.

Izuzev šopinga, u tržnim centrima na Novom Beogradu možete uživati i u dodatnim zabavnim sadržajima, ali i u predahu uz ukusan obrok ili dezert. Osim popularnih zatvorenih šoping centara, na Novom Beogradu dostupni su i otvoreni tržni centri kao i veliki broj zelenih pijaca.

U našem tekstu pobrojali smo samo neke od najvećih prednosti Novog Beograda kao lokacije za život, a mi vam predlažemo da njegove lepote istražite i sami. Ukoliko posećujete Beograd, obavezno se uputite na levu obalu Save i prošetajte novobeogradskim ulicama, a dnevnu šetnju završite na keju uz zalazak sunca koji vas neće ostaviti ravnodušnim!

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime