Par saveta za lakše pronalaženje svog idealnog stana

3

Traženje stana je vrlo stresan period u životu svakog pojedinca, pogotovo ako se osim u potragu za stanom upuštate i u potragu za stambenim kreditom.

Potrebno je ispuniti sve uslove koje banke zahtevaju, kao i naći banku koja će dati dovoljno dobru ponudu koja vama odgovara. Kada i ako vam odobre kredit, na redu je potraga za idealnim stanom.

Sa druge strane, možda biste se vi prvo upustili u potragu za stanom pre nego što zatražite kredit. Bilo kako bilo, ni jedan ni drugi korak nisu laki, a između njih nalazi se puno malih međukoraka.

U nastavku tekst saznajte koje je korake potebno preduzeti kako biste na najlakši i najbrži način došli do svog idealnog života u sopstvenom stanu.

Profesionalna pomoć za stambene kredite značajno olakšava proces

Ukoliko po prvi put planirate da podignete stambeni kredit, nedostatak iskustva u ovoj oblasti dodatno otežava proces. Sigurno vam se od same pomisli na termine poput fiksne i efektivne kamatne stope već vrti u glavi.

Teško je razumeti ceo proces dobijanja stambenog kredita, a što bolje ga razumete, to ćete bolju ponudu moći da pronađete za sebe. Time se, nažalost, ne mogu pohvaliti čak ni oni koji su već bili u prilici da uzimaju kredite.

Još jedna stvar koja dodatno otežava i usporava ovaj proces jeste prikupljanje sve potrebne dokumentacije. Svima nam je dobro poznat scenario u kome nam fali jedan papir, a objašnjenja službenika u banci i obaveštenja koja se nalaze na sajtovima banaka često su dosta konfuzna.

Iz tog razloga, najbolji savet jeste da unajmite profesionalnu pomoć. Živimo u modernom dobu i svim snagama se trudimo da idemo u korak sa njim, pa se tako na našem tržištu nedavno i pojavio prvi digitalni broker za stambene kredite u Srbiji.

Uz ovakvu uslugu, danas je neuporedivo lakše stići do željenog kredita. Konsultacije se obavljaju putem interneta, bez potrebe za ličnim odlaskom na sastanke, a uz znanje i iskustvo koje vam profesionalci iz ove oblasti nude, možete biti sigurni da ćete dobiti najbolju moguću ponudu za stambeni kredit.

Detaljne konsultacije pomoći će vam da razumete ceo proces dobijanja kredita, kao i da pripremite sva neophodna dokumenta kako biste svoj stambeni kredit rešili nakon samo jednog odlaska u banku.

Direktna saradnja sa vlasnikom ili kupovina preko agencije?

Dva su načina na koja možete zaključiti kupovinu nekretnine – možete je obaviti preko agencije ili stupiti u direktan kontakt sa vlasnikom nekretnine.

Oba načina imaju i prednosti i mane. Naime, kupovina stana preko agencije je sigurnija, ali skuplja varijanta. Potrebno je dodatno platiti za posredovanje agencije, ali na taj način se i osiguravate da vas niko neće preći.

Sa druge strane, ukoliko se odlučite da stupite u direktan kotakt sa prodavcem nekretnine bez posredstva agencije budite oprezni. Na ovaj način ćete uštedeti novac koji biste potrošili na usluge agencije, ali povećavate šanse da stupite u neke mutne radnje.

Saradnja bez posrednika ne znači nužno katastrofalan ishod, ali budite pažljivi i preduzmite sve neophodne mere koje će vas zaštiti.

Takođe je bitno naglasiti da za koji god metod da se odlučite, potencijalno propuštate nekretninu koja bi vam više odgovarala. Stanove koji se prodaju bez učešća agencije nećete videti ni na jednom sajtu agencije, i obrnuto.

Ukoliko ste se namerili da pronađete stan svojih snova, savetujemo vam da tražite i na jednom i na drugom mestu. Možda je to dupli posao, ali samo tako možete biti sigurni da ništa niste propustili.

Planirajte selidbu na vreme

Selidba u novi stan je nešto što treba dobro isplanirati i što se ne može odraditi navrat nanos. Količina posla koji ćete imati oko selidbe i pripreme stana za život u njemu zavisiće od stanja u kojem ste stan kupili i njegove nameštenosti.

Najmanje posla imaju oni koji se odluče za renoviran i namešten stan. Tada je potrebno samo preneti sve svoje lične stvari, i stan je spreman za vaš život u njemu.

Ukoliko je stan pak nenamešten, to za sobom povlači veću količinu stvari koje ćete morati da preseljavate. Osim svojih ličnih stvari moraćete da preselite i sav nameštaj iz prethodnog stana, ili kupite novi.

Dobro se organizujte oko selidbe. Ukoliko je stanu potrebno renoviranje, obavezno sve sredite pre nego što počnete da prenosite stvari.

Takođe, najlakše je sve stvari preneti odjednom. Ukoliko imate prijatelja ili poznanika koji vam može obezbediti vozilo dovoljno veliko za sve vaše stvari, uštedećete sebi novac. Ukoliko pak nemate ovu opciju, uvek možete unajmiti profesionlanu agenciju za selidbe. To jeste dodatni trošak, ali će vam u velikoj meri olakšati ceo proces selidbe.

Podizanje stambenog kredita, kupovina stana i preseljenje zapravo su tri stavke koje donose najviše stresa prilikom promene mesta prebivališta, što je i očekivano, budući da su one i glavne tačke ovog procesa.

Poslušajte naše savete i obezbedite sebi laganu promenu mesta stanovanja, koja vam neće zadavati glavobolje.

3 Komentari

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime