Boško Obradović: Vojvođani ne postoje, Vojvodinu treba ukinuti!

14

Dveri su poručile da se zalažu za ukidanje autonomije Vojvodine, jer će to, prema njihovom mišljenju, predstavljati i ukidanje separatizma u pokrajini.

Lider „Dveri“  Boško Obradović je rekao da su „Dveri“ pokrenule „najznačajniju političku ideju u Srbiji u poslednjih dvadesetak godina“, a to je ukidanje, kako je kazao, politički nepotrebne i ekonomski neisplative autonomije Vojvodine.

„Ukidanjem autonomije Vojvodine predstavljaće ujedno i ukidanje svakog vida separatizma na ovim prostorima“, rekao je Obradović. On je dodao da je suština kampanje za ukidanje autonomije Vojvodine u tome da „svaki Srbin kad se probudi ujutru nema nikada više dilemu da li je Vojvođanin ili Srbin“, jer , kako je rekao, „Vojvođani ne postoje i neće nikada ni postojati“.

Poverenik „Dveri“ za severnu Srbiju Ivan Kostić je kazao da bi se ukidanjem autonomije Vojvodine ukinula i pokrajinska administracija a, kako je kazao, Banovina koja je ponos Novog Sada bila bi sedište ministarstva poljoprivrede.

021

14 Komentari

 1. Gluposti! Treba nam VISE Vojvodina i veca decentralizacija. Kamo srece da su bar Nis i Kragujevac bar u pola kao Novi Sad!

  Jedini nacin da se cela Srbija ne nabije u Beograd. Regionalne autonomije plus da se trosenje budzeta decentralizuje, da se ne odlucuje kako se trosi samo u Beogradu.

  • Ma jasno, ukinuti sve gradove i opštine. Predsednik da postavi poverenike za svaku mesnu zajednicu i nema više posrednika između njega i naroda mu. Jedna država, jedan narod…

 2. Vojvodina naravno da ne postoji. To je veštačka tvorevina austrijanaca koja je nastala posle gašenja pobune mađara 1849. godine kako bi nagradili srpsku manjinu autonomijom na tim teritorijama, i kako bi sprečili nastavak te pobune. Istorijski gledano pojam Vojvodina nema smisla.. Takođe, ekonomski gledano Vojvodina nema smisla. Hajde da ne plaćamo više račun struje za centralne i južne delove zemlje. Toliko.

 3. Zbog ovakvih neuspelih abortusa kao što je dotični pametnjaković , ljudi se svađaju međusobno na temu nacionalnosti… Vidi tu izjavu molim te… Aman ljudi, budite čovek, humani, a ovu sortu sve bih na streljanje… Sve do jednog, sa političarima, kriminalcima zajedno…
  Bili bi mnogo srećniji narod i mirniji život bi živeli.
  Pozdrav od jedne Vojvodjanke, mađarice, koja je završila školu sa svojim dragim srpskim kolegama na srpskom jeziku i nije mi bio nikakav problem, kao ni njima!

 4. Obradoviću gde si bio kada su se branile srpska ognjišta u Hrvatskoj ( Srpske Krajine više nema), na Kosovu ( Kosova više nema). Zapamti sledeći datum 04.06.2020, možda će nekima sutradan trebati novo državljanstvo…

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime