SONJU BISERKO BRINE „SRPSKI SVET“: „Srbija intezivirala prisustvo u Bosni, Crnoj Gori i Republici Srpskoj“

0

Predsednica Helsinškog odbora u Srbiji Sonja Biserko ocenila je za Pobjedu da je ideja „srpskog sveta“ projekat na čijem se ostvarivanju u Crnoj Gori radi od obnove nezavisnosti 2006. godine

Miloševićev telohranitelj otkrio čime je Holbruk UCENIO Slobodana: Kad je čuo PRETNJU nasmejao se

Od tada, smatra ona, odrađen je važan posao infiltriranja u sve institucije, potpomognut stalnim skretanjem pažnje na ugroženost Srba, ne samo u Crnoj Gori nego i u drugim susednim zemljama.

TRENUTAK KADA JE IZBIO HAOS U SABORU: To reci Milanoviću, kukavico jedna!

„Srpski svet“, koji je reciklirano ime „Velike Srbije“, je na delu sve vreme.

“ODUSTALI DA SE ISKRCAJU NA DUNAVU” Šešelj progovorio o paklenom planu Hrvatske

Taj strateški vakum nastupio je zbog neprisustva zapadne zajednice i omogućio je Srbiji da intenzivira svoje prisustvo i u Bosni i u Crnoj Gori i u Republici Srpskoj. Što se tiče Crne Gore, to je sistematski rađeno i to ne samo u godini kada su organizovane litije, već i svih godina od sticanja nezavisnosti. Čekala se prva prilika da se to realizuje, a u međuvremenu je odrađen važan posao inflitriranja u sve institucije, potpomognut stalnim skretanjem pažnje na ugroženost Srba, ne samo u Crnoj Gori nego i u drugim susednim zemljama, briži Biserko.

SPC prekogranična institucija?
U strategiji Vlade Srbije govori se upravo o tome kako treba integrisati sve Srbe u regionu. Na tome je rađeno sistematski svih tih godina i sada vidimo rezultate toga. U toj strategiji SPC je imala ključnu ulogu kao jedina legitimna prekogranična institucija.

„Pokrenula je litije sa tezom da je SPC ugrožena, da su verska prava ugrožena, a u to su ubedili i američku ambasadu i druge zapadne aktere, koji su podržali litije sa idejom da se smeni tridesetogodišnja vlast. To su legitimne aspiracije, ali uvek je važno sagledati ceo kontekst društva, zemlje, okruženja i prioritete“, smatra Biserko.

Region.rs

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime