Miloševićev telohranitelj otkrio čime je Holbruk UCENIO Slobodana: Kad je čuo PRETNJU nasmejao se

0

Pajić je naveo i da je lord Dejvid Oven, kao tadašnji mirovni posrednik za Balkan, dva meseca pre potpisivanja ugovora u Dejtonu rekao Miloševiću da mu se divi.

HRVATSKI GENERALI SE U HAGU ŠLIHTALI SRBIMA Gotovina prvi Miloševiću zapalio sveću!

“ODUSTALI DA SE ISKRCAJU NA DUNAVU” Šešelj progovorio o paklenom planu Hrvatske

Bivši telohranitelj nekadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića Goran Pajić otkrio je da je američki diplomata i specijalni izaslanik za Balkan Ričard Holbruk zapretio Miloševiću da će, ukoliko ne bude radio po diktatu SAD, biti uništen.

SONJU BISERKO BRINE „SRPSKI SVET“: „Srbija intezivirala prisustvo u Bosni, Crnoj Gori i Republici Srpskoj“

Pajić je obelodanio još šokantnih detalja sa dva privatna sastanka koje je Holbruk na svoj izričit zahtev imao sa Miloševićem, a o jednom smo već pisali.

ODRIČU SE NJEGOŠA I GORSKOG VIJENCA: Sraman udžbenik za osmi razred Crne Gore

PRETIO BLOKADOM RAČUNA

Bivši telohranitelj otkriva da je Holbruk još 1996. zahtevao da se sastane sa Miloševićem. Taj susret odigrao se u Predsedništvu na Andrićevom vencu.

– Od Miloševića je tada tražio da bude kooperativniji prema američkoj politici i da krene da sarađuje sa njima. Milošević se u tom trenutku samo nasmejao i rekao mu: “Gospodine Holbruk, vi znate moj stav, ja sam više za nezavisnost i autonomnost.” Tada se Holbruk ponovo obratio Miloševiću rečima da, ako ne bude hteo da sarađuje sa Amerikancima, da će mu sve račune koje ima u inostranstvu blokirati. Predsednik se ponovo nasmejao i rekao mu: “Nema potrebe da blokirate, sve što nađete na tim računima, slobodno uzmite.”

Holbruk se na to samo kiselo nasmešio, posle čega su nastavili o nečemu drugom da pričaju – kaže Slobin bodigard za Objektiv.

LORD OVEN MU PRUŽIO RUKU

Pajić je naveo i da je lord Dejvid Oven, kao tadašnji mirovni posrednik za Balkan, dva meseca pre potpisivanja ugovora u Dejtonu rekao Miloševiću da mu se divi.

– Sastanak sa Ovenom bio je u Dobanovcima. Po završetku tog susreta Milošević i gosti krenuli su da izlaze iz objekta. Ja sam izašao prvi, a onda su izašli Sajrus Vens i lord Oven, a zatim i predsednik. Lord Oven se tad okreće i pruža ruku predsedniku, pa mu se obraća lično: “Gospodine Miloševiću, bez obzira na politiku moje vlade koju ja moram da sprovodim, ja moram da izrazim divljenje vašoj borbi za sve Srbe na prostoru bivše SFRJ. Vidim da ste vi dostojan politički protivnik i vidim ka čemu stremite u narednom periodu.” To je bila priprema pred Dejtonski sporazum – zaključuje Pajić.

Piše: Goran Mitrović

Izvor: Objektiv.rs

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime