BRITANCI ŠOKIRALI SVET! Rusi će se povući

0

Rusi ozbiljno razmišljaju o velikom povlačenju svojih snaga iz područja zapadno od reke Dnjepar, tvrde britanski obaveštajni izvori.

Najnovije obaveštajno izvešće britanskog ministarstva odbrane fokusira se na evakuaciju stanovnika iz Hersona na levu obalu reke Dnjepar. Smatraju priznanje novog zapovednika ruskih snaga u Ukrajini Sergeja Surovikina, kog zovu i general Armagedon, vrlo neobičnim, dodajući da je situacija „napeta i teška“.

„Taj potez verovatno ukazuje na to da ruske vlasti ozbiljno razmišljaju o velikom povlačenju svojih snaga iz područja zapadno od reke Dnjepar. Ključni izazov bilo koje ruske operacije povlačenja bilo bi izvlačenje trupa i njihove opreme preko reke širine 1000 metara.

„Obzirom da su svi mostovi teško oštećeni, Rusija bi se verovatno uveliko oslanjala na privremeni most koji je doršila blizu Hersona zadnjih dana i jedinice vojnih pontonskih trajekata, koje deluju na nekoliko lokacija, navodi se u izveštaju

Vlasti regije Herson nameravaju da oslobode još tri ukrajinske regije, rekao je za RIA Novosti Kiril Stremousov, zamenik šefa regije Herson kojega je imenovala Moskva.

„Nakon odbijanja napada na Herson, planiramo pokrenuti protivofanzivu na Mikolajev, Odesu i Dnjepar“, rekao je izvor za RIA Novosti.

(MONDO)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime