Šiptari krenuli u MASOVNU AKCIJU! Nova baza pretnja Srbiji

0

Tzv. kosovska policija počela je rano jutros postavljanje nove baze u blizini administrativnog prelaza Brnjak, kod Zubinog Potoka.

Blizu 10 kamiona natovarenih betonskim blokovima, generatorima, kontejnerima i drugom opremom, stiglo je jutros na lokaciju koja se nalazi nekoliko kilometara pre tog prelaza.

Njih su pratili teška mehanizacija i buldožeri pod pratnjom tzv. kosovske policije, čije se operativne jedinice nalaze na mestu, gde će, prema pisanju „Reporterija“, biti postavljeni betonski zidovi.

Baza je predviđena za graničnu policiju, a kako se navodi, akcija je protekla mirno.

Oni postavljaju kontejnere i logističku opremu za pripadnike granične policije radi, kako tvrde, „obezbeđivanja i održavanja javnog reda i bezbednosti na nacionalnom nivou“.

„Pozivajući se na potrebu poboljšanja uslova za rad službenika granične policije u Brnjaku, koji su radili u lošim uslovima, policija Kosova je danas poslala logističku opremu i kontejnere, koji će služiti službenicima granične policije za obavljanje policijskih poslova, u interesu obezbeđivanja bezbednosti građana i javne bezbednosti“, saopšteno je iz policije u Prištini.

Postavljanje kontejnera i dovoženje logističke opreme na Brnjak, policija čini „na osnovu svojih dužnosti i zakonskih ovlašćenja i uvek preduzima neophodne policijske radnje za obezbeđenje i održavanje javnog reda i bezbednosti na nacionalnom nivou“.

„Ove akcije se sprovode preko različitih policijskih jedinica, stoga u cilju stvaranja što boljih prostora i uslova za rad u policijskim prostorijama, policija Kosova kontinuirano planira da poboljša uslove rada i poveća logističke kapacitete“, dodaje se u saopštenju.

Pre dva dana, tzv, kosovska policija je na području Podujeva, Leposavića, Zubinog Potoka prema centralnoj Srbiji, kao i Vitine i Gnjilana prema Severnoj Makedoniji, na alternativnim putevima postavila zemljane prepreke ili iskopala neprohodne kanale.

Tada je saopšteno da je ta policijska akcija usmerena na suzbijanje i sprečavanje krijumčarenja, održavanje reda, mira i javne bezbednosti i sprovođenje zakona.

RTS, ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime