ŠOK! Crna Gora ne može da veruje! Milo našao NEOČEKIVANOG partnera da napravi vladu

0

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović koji je prethodnih dana boravio u Dubajiu, produžio je svoj boravak u ovom emiratu, za još dva dana, saznaje portal Dana iz više pouzdanih izvora.

ŠMIT POVLAČI INCKOV ZAKON, POD JEDNIM USLOVOM!

Slučajno ili ne, istovremeno, u Dubai je doputovao i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, ali nije poznato da li je došlo do susreta dva crnogorska političara, koji su veoma uticajni i važe za kreatore političkih prilika u Crnoj Gori. U međuvremenu Đukanović se vratio u Crnu Goru.

REPUBLIKA SRPSKA IDE NA REFERENDUM: BiH ide u pravcu koji je za Srpsku neprihvatljiv! Ima prostora za dogovor

Ova informacija je posebno interesantna u svjetlu aktuelne inicijative opozicije za smjenu Vlade Crne Gore. U političkim kuloarima već dugo se govori i o mogućnosti formiranja manjinske Vlade, čiji bi premijer bio upravo Dritan Abazović, a koju bi podržala i Demokratska partija socijalista. To je podrazumijevalo i povlačenje Mila Đukanovića sa mjesta predsjednika Demokratske partije socijalista, a plan je, navodno, naišao i na odobravanje i zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijela Eskobara.

Naravno, sve ove kombinacije treba uzeti sa velikom rezerevom, ali je, u svakom slučaju, informacija da se Abazović i Đukanović istovremenu nalaze u Dubaiju, dobar povod za razne spekulacije. U svjetlu toga, nezvanično se govori da je moguće da Demokratska partija socijalista povuče inicijativu za smjenu Vlade, koja je sjutra na dnevnom redu Skupštine. Razlog je što, ako inicijativa ne prođe, 90 dana ne može biti pokrenuta nova, što za navodno stvaranje manjinske vlade ne bi bilo dobro, odnosno odložilo bi, eventualne, kombinacije sa Demokratskom partijom socijalista.

nače, potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i njegov savjetnik za unutrašnju politiku, bezbjednost, borbu protiv korupcije na visokom nivou i organizovanog kriminala Filip Adzić sastali su se juče u Ujedinjenim Arapskim Emiratima sa Mohammedom Al Shaibanijem.

Al Shaibani je na čelu Kraljevskog suda i izvršni direktor državnog investicijskog fond Dubaija (ICD).

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime