U TOKU JE FRONTALNI NAPAD NA SRPSKI NAROD! Dodik o otkazivanju vojne vežbe sa Srbijom na Manjači: Srpska mora da VRATI VOJSKU!

0
Foto: Printskrin Youtube

Povodom jednostrane odluke ministra odbrane u Savetu ministara Sifeta Podžića, o odgađanju zajedničke vojne vežbe Vojske Srbije i Oružanih snaga BiH koja je trebalo da bude održana na Manjači krajem sedmice, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Podžić ovim učinio krivično delo zloupotrebe nadležnosti i ovlašćenja

Ovo je, ističe, frontalni napad na Srbiju i srpski narod, njegova prava i njegove interese.

– Podžić nije imao ovlašćenje Predsedništva i time je učinio krivično delo zloupotrebe nadležnosti i na taj način će biti tretirano ovo pitanje. S druge strane, ovo je čisti akt mržnje prema srpskom narodu i Srbiji kao državi. Sve vreme se pokušava, nakon donošenja odluke u Predsedništvu, da se opstruiše ovakva odluka i sada potpuno neovlašćeno, navodeći razloge koji ne stoje – naveo je Dodik za RTRS.

Podžić je, kaže Dodik, pokušao da izmanipuliše javnost i verovatno pod političkim uticajem predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića i bošnjačkog člana Šefika Džaferovića, donese jednu takvu nezakonitu odluku.

– Žao mi je zbog toga. Očigledno da će ovo dovesti do usložnjavanja kompletnih odnosa, još dodatno na nivou BiH – ocenio je Dodik.

Dodik ističe da je „očigledno da je ovo frontalni napad na srpski narod i njegova prava i njegove interese, a naš interes i pravo je bilo da uživamo u vojnoj zajedničkoj vojnoj vežbi“.

Ovo je, naglašava on, apsolutno upereno protiv svega što je srpsko, „jer se Podžić predstavlja kao ministar odbrane BiH i time je pokazao uski pristup problemima u BiH“.

– I ovo me samo ohrabruje u nastojanju da će Republika Srpska shvatiti da je neophodno da povučemo našu saglasnost o formiranju Oružanih snaga BiH i da vratimo našu nadležnost u okvire Srpske vezano za vojsku i da pristupimo formiranju Vojske Republike Srpske u skladu sa Ustavom BiH i Ustavom Republike Srpske – istakao je Dodik.

Region.rs/RTRS

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime